Homer Earl Capehart (1897 - 1979) verkocht allerlei soorten machines waaronder melkmachines, tractors, ploegen en popcorn machines.

Hij richtte in 1927 de "Capehart Automatic Phonograph Corporation"op. De naam zegt het al, voorloper van de jukebox zoals radio/grammofoon meubels met wisselaars voor 78 toeren platen.

Capehart bouwde goede radio's en versterkers maar had wel problemen met de wisselaars. Deze gingen zo ruw om met de platen dat veel platen braken. Uiteindelijk heeft dat in 1938 tot het faillissement geleid.

Homer Earl Capehart ging in 1932 over naar Wurlitzer officieel genaamd "Rudolph Wurlitzer Company of North Tonawanda" met de handelsnaam Amperion.

Capehart Company ging failliet onder andere door de slechte kwaliteit van de wisselaars omdat de grammofoonplaten bij het wisselen zodanig ruw werden gewisseld dat ze vaak braken. Op internet zijn video's te vinden van Capehart wisselaars en als je die ziet is het niet verwonderlijk dat de breekbare schellak platen braken. Het wisselsysteem is overigens wel goed doordacht want op de video zie je dat de plaat omgekeerd wordt waardoor de hele cyclus kan worden herhaald met de andere kant van de platen.   
© ALLROUNDER