ducretet logo

De geschiedenis van Ducretet gaat terug tot 1870. Toen produceerde Ducretet wetenschappelijke instrumenten. Toen in 1881 Fondain failliet ging, nam Ducretet de productie van de tinfolie phonograaf over.

In 1898 presteerde Ducretet het om een morsesignaal te versturen vanaf de Eifeltoren en die 7 kilometer verderop te ontvangen. Ducretet wordt in Frankrijk ook wel genoemd "de vader van alle radio''s" . Later is Ducretet overgenomen door Thomson.

220px La TSF Ducretet 8 novembre 1898

Thomson is al een zeer oud bedrijf. De oudste informatie die ik kon vinden gaat terug tot de oprichting van Thomson in 1853 in Manchester in Engeland. In 1879 volgde de oprichting van Thomson-Houston. Een samenwerking tussen Elihu Thomson en Edwin Houston. In 1892 werd door hen General Electric opgericht en vier jaar later ontstond in Engeland Britisch Thomson Houston die de verkoop van verlichting in Europa ter hand nam.

Tal van bedrijven in de elektronica werden door dit concern opgeslokt waaronder in 1929 Ducretet. Ook Philips ging een samenwerking met hen aan samen vormden ze de lampenfabriek Mazda.

In 1950 volgde de oprichting van Ducretet Thomson voor de verkoop van grammofoonplaten en afspeelapparatuur. Bekende fabrikanten zoals Nordmende, Dual, Telefunken en Saba werden in de loop der jaren door deze elektronica reus ingelijfd.

   
© ALLROUNDER