Erres piet logo

Erres is een samenvoeging van de letters R.S. Stokvis. Stokvis was een handelsmaatschappij die al in 1844 is opgericht. De geschiedenis van Stokvis is interessant maar dit onderdeel van mijn website gaat over Erres. Voor de geschiedenis van Stokvis kijk maar eens op Wikipedia en lees de historie.

Stokvis importeerde veel soorten van artikelen waaronder een grammofoon die werd geleverd aan de Fa. Van Der Heem in den Haag. Later werd Stokvis voor een groot deel eigenaar van Van der Heem. Nog even een bijzonderheid over Stokvis. Zij importeerden ook bromfietsen waaronder de beroemde Puch. Dit verklaart ook de reclamesingel waarop Erres en Puch tegelijkertijd worden gepromoot.

Van Der Heem is opgericht in 1926. Later verwierf Stokvis een groot deel van de aandelen van Van der Heem en in 1966 is het bedrijf overgenomen door Philips.  Veel informatie over Van der Heem is te vinden op de website die gaat over de historie van Van Der Heem.

Erres produceerde vanaf 1926 tal van elektrische producten zoals radiotoestellen, grammofoons, bandrecorders, stofzuigers, elektrische dekens en nog veel meer. Naast de huishoudelijke apparaten produceerde Van der Heem ook de Solex. Kortom een zeer veelzijdig bedrijf.

 

sized P1020214 sized P1020215

 

           klik voor een geluidsfragment op de afbeelding

 

   
© ALLROUNDER