Garrard 4SP op console

De Garrard 4SP moet geproduceerd zijn in de vijftiger jaren. 16-33-45-78 toeren instelling met aluminium arm en toereninsteller. De toereninsteller zat vast door er (voorzichtig) aan te wrikken om niks af te breken, is het gelukt er beweging in te krijgen. De arm steunt op een metalen beugel wat het geheel een sierlijk uiterlijk geeft.

Op de voorzijde staat met sierlijke letters "Garrard" geschreven. Het heeft een externe versterker nodig. De naaldinstelling geeft de mogelijkheid voor 78/33-45.

De sticker van de handelaar zit er nog op en verraadt dat deze is verkocht door Kassenberg aan de Smedenstraat in Deventer. Ik heb hem ook in Deventer gekocht dus dit apparaat zal zijn hele leven daar wel gesleten hebben.

Er zit geen deksel bij en ook geen afsluiting aan de onderzijde van de kast. Ik neem aan dat het zijn actieve leven in een meubel heeft gehad.

4 SP op console

In 2016 heb ik hem weer van de zolder gehaald om hem weer aan de praat te krijgen. Alles zat vast en bij het opleggen van de plaat stopte (door de naalddruk) het draaiplateau. De remedie is in dat geval de boel uit elkaar halen en het oude vet verwijderen met een oplosmiddel zoals terpentine of wasbenzine. Daarna alles weer gemonteerd en een nieuwe naald besteld.

Alles functioneert weer en hij speelt weer als nieuw. Via een voorversterker aangesloten op mijn TV (audio ingang) en ik kan weer plaatjes luisteren.

Garrard 4 SP

Garrard 4 SP

volgende: Garrard 4SP met versterker

   
© ALLROUNDER