De naam His Masters Voice is door de Engelse artiest Francis Barraud gedeponeerd in 1899 als beeldmerk voor een hondje die naar een phonograaf zit te luisteren. In hetzelfde jaar verkocht hij dit beeldmerk aan The Grammophone Company die het recht bedong de phonograaf te mogen vervangen door een grammofoon.

The Grammophone Company plaatste vanaf 1909 het beeldmerk van Nipper op hun platen en vanaf dat moment ging Nipper over de wereld. In Amerika, Canada en Latijns Amerika werd het recht om Nipper inclusief de naam His Masters Voice te mogen gebruiken, verkocht aan "Victor Talking Machines". Later (1929) ging Victor op in RCA (Radio Corporation of Amercia).

In Frankrijk werd door Pathe Marconi het beeldmerk gebruikt met de naam La Voix de son Maitre.

The Grammophone Company gebruikte het Nipper logo voor een keten aan muziekwinkels waarvan de eerst in 1921 in londen werd geopend.The Grammophone Company werd later overgenomen door RCA die op haar beurt weer opging in EMI. EMI was tot 1998 de eigenaar van het wereldberoemde beeldmerk.

Het beeldmerk van Nipper wordt niet meer gebruikt maar RCA heeft in Amerika nog steeds het recht Nipper te mogen gebruiken.

   
© ALLROUNDER