Kuba Sizilia

De Kuba Sizilia is geproduceerd van 1955 tot 1959. De radio is een Nordmende en is identiek aan mijn exemplaar maar de platenspeler is het type Dual 1003W en wijkt dus af. Ik heb deze Sizilia gekocht  in Vaals in een soort Winkel van Sinkel. De verkoper moest de halve winkel uitpakken om hem aan mij te kunnen laten zien. Het was de moeite waard. Ik heb hem nog de hele vakantie achter in mijn auto meegesleept maar hij is heel bij mij thuis aangekomen. De naald was weg maar die vond ik onderin de kast terug.

De grammofoon heeft een aantal bijzonderheden. Het is een Dual wisselaar voor 33-45-78 toeren. Helaas zijn de rubberen aandrijfrolletjes hard geworden waardoor het niet goed meer werkt. Op de grammofoon zitten drie "schakelaars". De bovenste is voor de ruisonderdrukking. De middelste is een timer. Met behulp hiervan kan de wisseltijd tussen twee plaatjes worden ingesteld. Hierdoor kan tijdens het dansen van partner worden gewisseld. De onderste is een instelling voor herhaling  van de laatst gedraaide plaat.

Bij het inschakelen kan voor M of N worden gekozen. De naald in de toonkop stelt zich dan zelf in.

Het is een mooi exemplaar maar helaas heb ik er geen ruimte meer voor. Verkoop op Marktplaats bracht niet genoeg op en ik heb moeten besluiten het geheel te slopen en de grammofoon aan mijn verzameling toe te voegen.

KubaSiziliadicht 

sized Sizilia totaal 

sized grammofoon 

sized radioengrammofoon 

folder

   
© ALLROUNDER