Geluidstechnisch bureau GTB is opgericht door Gerard Theo Bakker in 1929 aan het Thomsonplein in Den Haag. De afkorting GTB kan op twee manieren worden uitgelegd. Gerad Theo Bakker of Geluidstechnisch Bureau. Bakker beschikte over geavanceerde snijapparatuur die hij deels zelf ontwikkelde. Behalve opnames in de studio maakte GTB ook opnames op locatie. 

Veel bekende artiesten namen hun grammofoonplaten op bij GTB zoals Peter Koelewijn, Q65, Golden Earring, Eddy Christiani en de Kilima Hawaiians. 

"Oei oei oie dat was me weer een loei" van  Johan Cruijff is ook opgenomen in deze studio. In het Haags archief vond ik een krantenartikel over deze opnamesessie. 

Meer informatie over GTB op Wikipedia

Bij de kringloop vond ik een set van 4 grammofoonplaten die door GTB zijn opgenomen op 21 januari 1950 met een snijgrammofoon. Dit is een opname voor de radio Hilversum 1 de KRO, die waarschijnlijk later is uitgezonden. Op plaat 1 staat de introductie van de uitzending. De titels van deze vier platen zijn Messa de Requiem. Hieronder een klein stukje van de inhoud van een van deze platen. 

IMG 1807 1 IMG 1805 1 kopie IMG 1806 1 kopie IMG 1808

IMG 1810 2

   
© ALLROUNDER