Philips AG9128

Ik heb deze AG9128 gekregen van Angelina omdat het, nadat ik via marktplaats een bod had uitgebracht, stuk is gegaan. Angelina wordt bedankt

Met behulp van Johan van der Levin en John Hupse ben ik achter de volgende feiten gekomen.

Johan heeft hem in een folder zien staan maar denkt dat de wisselaar niet origineel is omdat het een wisselaar voor lp's zou moeten hebben met een arm om de platen op de plaats te houden. Ik kan echter geen sporen ontdekken dat er iets verwijderd zou zijn.

De Philips AG9128/01 is een bijzonder exemplaar. Productie jaar: ca. 1958. Het is geen exemplaar voor prive gebruik maar
voor danszalen en cafe''s. Het apparaat heeft een equalizer met de volgende instellingen RIAA :(Recording Industry Association of America) .
Dit was vanaf begin 1950 de nieuwe norm voor opnemen en afspelen van 33/45 toeren platen. New 78: voor naoorlogse 78 toeren platen. Old 78 : voor vooroorlogse 78 toeren platen en sommige naoorlogse 78 toeren platen. Radio: in die stand kan via een plugje aan de achterzijde van de radio een radio of tuner of cd-speler (mono) worden beluisterd.

Verder heeft de grammofoon knoppen voor bass en trebble instelling.

De wisselaar kan volledig automatisch worden ingesteld voor 12-10-7 inch. Automatische start stop en halverwege onderbreken van platen. Alles werkt nog prima. Het geluidsniveau maakt het een genot om naar te luisteren.

Na een flinke schoonmaakbeurt is hij weer helemaal de oude en een mooie uitbreiding van mijn verzameling.

Max stuurde me een advertentie uit 1957 waaruit blijkt dat deze in die tijd fl. 495.00 kostte. Een heel bedrag.

Rene Daemen stuurde mij nog een reactie en schreef dat dit een apparaat voor rijke mensen was die daar hun klassieke platen op draaiden. Hij
verwijst daarbij naar klassiek kompas van Philips, de uitgave van klassieke plaatjes waar deze advertentie op de achterzijde van de hoes staat.

philipsag9128

philips ag 9128 bovenzijde

philips9128detail

 

AG9128

advertentie Philips AG9128

 volgende:Philips 503

   
© ALLROUNDER