Philips AG4856

De Philips AG4856 is een heel afwijkend model ten opzichte van alle andere Philips-exemplaren. Gemaakt van groen kunststof met twee afzonderlijke regelaars voor hoge en lage tonen. De bevestiging van de kap, waarin een tweede luidspreker is gemonteerd (stereo dus) gaat via een klik systeem en niet via de gebruikelijke koffersluiting.

De naald kan worden gedraaid maar heeft niet de gebruikelijke M-N stand. In beide posities heeft de naald de aanduiding "S".

Het heeft nog wel een instelling voor 16 toeren (16-33-45-78) maar gezien de wat modernere vormgeving moet dit een van de laatste types zijn
met nog een 16 toeren instelling. Ik denk dat het eind 1960 zal zijn geproduceerd. Op de website "MHamsite 2004" zag ik een
soortgelijk exemplaar uit 1964.

Alles werkt nog goed maar het geluid is niet meer helemaal perfect. (element of naald?)

In elk apparaat ontdek je wel wat nieuws. Hier heeft Philips een handige oplossing gevonden voor de steker van de luispreker. Bij de 2141/95A was het nog een raadselachtig "dingetje". Hier is het een duidelijke insteekmogelijkheid op de luidspreker. Het probleem van het snoer dat steeds tussen het deksel komt was opgelost.

philipsag4856

Philipsag4856detail

volgende: Philips AG9128

   
© ALLROUNDER