Na mijn bericht over de Triotrack ,wat op uw site staat, nu even het volgende, Ik bezit al heel lang een Philips AG 4431W, naar verluidt een versterkertje MET VDT. Heb het ding nu eindelijk eens voor de dag gehaald, vandaar nu de vermelding van het typenummer, dit bleek aan de binnenkant te zitten ,na verwijdering van het schuifje onder, het betrof hier een krijgertje en heb het ding(gevaarlijk!) al eens aangesloten. Het bleek te werken, maar dat is geen vrijbrief voor troubles, (elco's en andere C's)maar wat mij toen opviel, was het krassende geluid. Moet beslist de naald zijn. Is slechts EEN aanwezig voor minigroove...

In een vroegere periode heb ik ook nog een Philips AG 4131 gehad, wel, dat MOET zijn opvolger geweest zijn, dit was al een torrenbakje, terwijl genoemd item nog 2 buizen had.(welke??) Wellicht de laatste buizenversie?

Ik kan de geluidskwaliteit niet goed beoordelen van die 4431, maar die 4131 was gewoon perfect, dat is, geen vervorming in de hoogste volumestand. Ik wil eens weten, hoe dat met die 4431was, die zou al uit 1964 stammen, en die 4131 uit hetzelfde jaar ,of een jaar later?

Zijn er hier verdere verschillen bekend van deze 2 genoemde platenspelers

Groet,

Florian  Leeuwarden

Dag Florian

Bedankt voor je reactie maar ik ben helaas een leek op het gebied van electronica.  Ooit wel de gedachte gehad me daar in te verdiepen,
maar het is er niet van gekomen en de eerlijkheid gebied met te zeggen dat ik er ook niks van snap.

Haha, het was ook niet de bedoeling, hier diepgaande vragen over te stellen. Enne,...die electronica is een zeer complexe materie. Deze heeft al aan vele hobbyisten de kop gekost, en zelf heb ik ook allang afgehaakt, maare,..ik kan het helaas nog steeds niet vaarwel zeggen. Het enige, wat ik hier van mezelf kan zeggen, is, dat ik nog nooit een radio/versterker vakkundig om zeep geholpen heb. En dat is echt een plus. Je bent een vakman, wanneer je weet, waar je van moet afblijven. Vele hobbyisten betekenen de doodsteek voor de schaarse onderdelen, die vandaag nog te vinden zijn. Bv een nieuwe buis prikken in een radio, die niet gerestaureerd is. Dat betekent in de meeste gevallen een zeer verkorte levensduur van die buis. En,..als die buis dan ook nog eens zeldzaam is.....Deze problemen heersen vandaag de dag erg voor.

Buizen en versterkers gaan dus helaas aan mij voorbij. Mechanisch weet ik die oude apparaten meestal wel weer aan de gang te krijgen.

Dat is al HEEL wat!!! Daar is al genoeg te doen. Wat IK nu ga doen,is, u de
beide pick-upjes, waarvan sprake was, even over te sturen. Die 4131 zult u
wel(op afbeelding) hebben, maar het gaat hem voornamelijk om die 4431,en u ziet hier, dat beide designs van Philips hier sterke overeenkomst vertonen, kijk maar eens naar hetzelfde armpje, wat ze hebben, vermoedelijk ook hetzelfde elementje, en beide ook twee snelheden, beide uit half jaren 60. Ik denk, dat die 4131 een betere versterker heeft, daar deze op het hoogste volume niet hoorbaar vervormt. Die andere,de 4431 is hier voor mij nog een vraag. Niet uitgeprobeerd, want meteen in het stopcontact na zoveel jaren rust, kan direct blijvende schade aanrichten, eerst meten, dan weten, en dat laat ik liever doen door anderen.

Welke speler/versterker ik graag zou willen hebben, is de Triotrack Companion, in een groene koffer en meteen uitstekende versterker, ik meende, daar al eens over geschreven te hebben. Toch zijn de oudere PU-jes uit zeg half 50, voor mij meer van nostalgische waarde, zal duidelijk zijn, vandaar die Triotracks.

volgende

   
© ALLROUNDER