Beste Gerard,

Allereerst mijn complimenten voor je website, leuk al deze informatie van jouw collectie door te kunnen nemen.

Even kort iets over mijzelf, ik ben een jongeman van 26 uit Breda en heb al een hele lange tijd een grote fascinatie voor alles met het redelijk recente verleden te maken heeft (lees; vanaf circa 1920 tot 1960). Een wens van mij was ooit eens een prachtige grammofoon op de kop te tikken, dit is mij sinds 2 weken terug gelukt en ik ben er uiteraard erg blij mee.

Op dit moment ben ik op zoek naar mooie 78 toeren platen om de (nog) zeer geringe collectie aan te vullen. Ik ben zelf een jazz-/blues liefhebber en hoop in dit genre dus platen te vinden. Zoals uw website verraadt mag ik aannemen dat u bekend bent met deze wereld en mij wellicht wat aan kunt bieden en/of mij van tips kunt/wilt voorzien zodat de zorg en interesse voor deze manier van muziekbeleving blijft bestaan.

Ik hoop snel een reactie van u te mogen ontvangen.

Alvast dank voor uw tijd en inspanning.

Groet, Tom van Lit Breda

Dag Tom

Bedankt voor jouw reactie op mijn website. Altijd leuk dit soort reacties te krijgen. Ik heb nog veel meer materiaal maar gewoon geen tijd alles op de site te zetten. Komt nog wel een keer. Wat betreft jouw vraag over 78 toerenplaten kan ik je adviseren om eens te mailen met Gert Hendrickx www.op78toeren.nlIk zelf denk dat het genre wat jij zoekt erg populair is en al grotendeels is verdwenen in de kasten van de verzamelaars. Kopen kost dan veel geld. Er zijn wel beurzen zoals rock around the jukebox in Rosmalen Autotron. Tweemaal per jaar zeker de moeite om daar naar toe te gaan. Maar daar staan handelaren en weten wel van vragen. Mijn advies is gewoon blijven zoeken op rommelmarkten. België en Noord Frankrijk kennen veel rommelmarkten en als je blijft zoeken en oog hebt voor platen vind je steeds wel iets. Ik zelf ga elk jaar naar Lille naar de braderie (1e weekend van september). Daar is veel te vinden voor weinig geld, maar nogmaals jouw zoekgebied heeft geen groot aanbod meer.

volgende

   
© ALLROUNDER