Leuke site!

Ik heb o.a. ''onbekend'' bekeken. De ''Lille 2009'' grammofoon is een Braun, vreemd genoeg zonder de merkaanduiding die normaal op de arm staat. Bouwjaar ca. 1938.

Over de ''78 rpm met Marconi arm'' het volgende: deze arm dateert van 1936.

De Philips grammofoon waaraan je refereert is de zgn. Hoedendoos (Porteldisc was de naam die Philips er aan gaf). Dit is zeker niet de eerste Philips grammofoon. Door de verouderde opzet van het apparaat lijkt dat misschien wel zo, maar de introductie was in 1941. Het was toen eigenlijk al een belachelijk ding met een absurd hoge naalddruk en ondeugdelijke aandrijving. Ook een beetje dom om een portable speler van het zeer breekbare bakeliet te maken maar ... het ding is wel een lust voor het
oog!

Je vraagt om een opnamegrammofoon. Daar kan ik je wel aan helpen. Ik zie ook dat je informatie van mijn site hebt gebruikt.

Vriendelijke groet

Tim.

 

Beste Gerard,

Het was geloof ik Weergever lid Toon Ettekers die me afgelopen zondag op de beurs in Rotterdam vertelde over je leuke aanwinsten op snijgebied van Radio Beuk. Gelukkig kon ik op je site al zien waar het over gaat. Mooi is dat, de oude foto''s en dan die apparaten zo onder het stof, maar zo te zien niet echt aangetast, terug te vinden. Ik ben zeer benieuwd naar de documentatie. Dit zijn interessante en bijzondere zaken.

Momenteel zit ik in een verhuizing/renovatie. Misschien is het leuk om elkaar daarna eens te ontmoeten. Mogelijk heb ik ook wel materiaal dat je
intereseert.

Ik lees op je site dat je ook wel eens dingen verkoopt. Daarom noem ik het maar ... alles op heb gebied van het platensnijden heeft mijn belangstelling, dus mocht er eens wat op dat gebied beschikbaar komen dan hoor ik het graag.

Vriendelijke groet

Tim de Wolf

volgende

   
© ALLROUNDER