Hallo,
Ik zag net je site met grammofoon foto's. Ik kan je iets meer vertellen over
de Trio Track... Het apparaat is een nederlandse uitvinding met een deens
smaakje. De NV Acoustical die het apparaat vanaf de jaren 50 tot in de jaren 70 maakte was nml en is nog steeds de importeur van B&O!
Veel onderdelen van B&O kom je tegen bij de TrioTracks en de andere draaitafels van Acoustical en vice versa. De TrioTrack was een van de allerbeste en duurdere grammofoons die je in Nederland kon kopen.Als een van de allereerste op de markt was ie al snaaraangedreven en had fijnregeling voor de snelheid (het kleine groene knopje in het midden van de snelheids schijf) Het apparaat van jou is er een van model 1 type 2 te herkennen aan de 4 snelheden en het rvs greepje aan de toonkop. (het eerste type had maar 3 snelheden en een plastic greepje aan de arm). Crystal op de toonkop staat voor het Kristal element van Ronette (uit Amsterdam). Het lichtgrijze matje is echter van een (veel) later model, op die van jou "hoort" een beige rubber matje te liggen dat de vorm van het draaitafeltje volgt. Laterere uitvoeringen van de TrioTrack hadden een zilver hamerslag chassis met een groen matje en een zwarte arm, of lichtgrijs chassis met een zwart matje en dito enz enz
De productie is ergens midden jaren 70 gestaakt.
Max Ramali
Hallo Gerard,
Nog wat info omtrent Collaro. Dit komt uit Radio Bulletin. Het is inderdaad de Brandsteder van het latere Sony en vader van........ Een aanvulling op je vraag naar het nut van de "nul" stand bij Philips grammofoons; heel simpel nl. ontkoppeling van het tussenwiel met de aandrijfas. Dit om vervorming van het wiel (en daarmee vervorming van het geluid) te voorkomen bij lange stilstand.
Groeten,
Max