Siemens 

De heren Siemens en Halske oprichters van de gelijknamige fabriek in de periode rond 1860.

 

 

 

 

 

 

logo

Siemens & Halske specialiseerde zich naast telegrafie in producten voor de spoorwegen. Door de kennis die zij had op “verbindingen” had zij bij de introductie van telefonie een voorsprong op de concurrenten en werd al snel marktleider in telefonieproducten.

Aan het begin de van 20e eeuw stichtte S&H met AEG “die Gesellschaft für drahtlose Telegraphie GMBH  System Telefunken“. Na de eerste wereldoorlog ging de expansie van S&H in een hogere versnelling en werd o.a. Osram opgericht.

In de crisisjaren leek het even moeilijk te gaan, maar de oorlogsindustrie was een grote kans voor S&H en het bedrijf groeide verder. Het was ook in die periode dat Siemens consumentenelektronica waaronder radio’s begon te produceren. De productie in de oorlog werd voor een groot deel gedaan door dwangarbeiders. Na de oorlog splitste het bedrijf zich (gedwongen?) op in verschillende andere bedrijven waarin het zich verder ontwikkelde zoals: automatiseringstechniek, verlichting, medische instrumenten en apparatuur, energie, transport en consumentenelektronica.

   
© ALLROUNDER