In de documentatiemap van Radio Beuk (Radio Beuk Wasenaar documentatiemap) zaten drie uitgaven van de Thorens Klänge. Gezien de aanhef in nummer 1 is dit blijkaar de eerste uitgave.

P1060928

 

Ik kan geen grote PDF's uploaden dus dit is even een beetje behelpen. Ik heb hieronder de verschillende nummers per pagina geplaatst.

Deze uitgave gaat over de technische ontwikkeling van de radio en de hogere eisen die daardoor ook an de pick-up worden gesteld. (Onder pick-up wordt hier bedoeld de toonkop of element). Een tweede onderwerp dat wordt behandeld gaat over de slijtage van de grammofoonplaten die wordt veroorzaakt door de pick-up door het gewicht van het element of de naald.

Deze uitgave gaat vooral over de optimale lengte van de arm. Thorens heeft zes soorten armen ontwikkeld met de merknamen: Rondo, Gavotte, Fugue (2 modellen) , Crystal (2 modellen). Voor de wederverkoper heeft Thorens een demo koffer gemaakt met daarin drie armen om het verschil te kunnen laten horen.

Thorens Klänge nr. 3 blz 1, blz. 2, blz. 3, blz. 4, blz. 5, blz. 6, blz. 7, blz. 8, blz. 9, blz. 10

Deze uitgave uit april 1946 gaat verder in op de armtypes die Thorens toen op de markt brcht. Dat zijn de Rondo, Gavotte, Fugue en de Chrystal. Dit is een technische uitleg over aansluitingen, belasting, frequenties, filters en tranformators. Voor de liefhebber van techniek dus.

 

 

   
© ALLROUNDER